Αθανάσιος Αλεξόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

                    Ο Αθανάσιος Αλεξόπουλος γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και τελείωσε την βασική εκπαίδευση και το Λύκειο στη Νέα Σμύρνη το 1981. Στα επόμενα χρόνια αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης, από το ΤΕΙ Πειραιά ως  Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός, από την ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ ως  απόφοιτος Δομικών Έργων, από την ίδια σχολή ως απόφοιτος Γενικής Τεχνολογίας καθώς και απόφοιτος Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το 1999 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Πατρών  Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είχαν ως αντικείμενο την Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, την Εκπαίδευση Ενηλίκων καθώς και την Συμβουλευτική – Ψυχομετρία. Στο ενεργητικό του έχει πλήθος δημοσιεύσεων,  ημερίδων και σεμιναρίων που οργάνωσε ή συμμετείχε με κύρια θέματα όπως: Αγωγή Υγείας, Εκπαιδευτικός και Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Σχεδιασμός και προγραμματισμός στις εκπαιδευτικές μονάδες, Λήψη αποφάσεων στο χώρο της εκπαίδευσης,  Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, Διαχείριση αναλυτικού προγράμματος, Συμβουλευτική υποστήριξη και παρακίνηση εκπαιδευτικού προσωπικού, Οργάνωση, λειτουργία, προγραμματισμός και ανάπτυξη μιας σχολικής μονάδας,  Συμπράξεις και λειτουργία εκπαιδευτικών δικτύων,  Σχεδιασμός – Προγραμματισμός δράσεων και διαδικασιών που προωθούν την επιλογή, υποστήριξη και ανάπτυξη των στελεχών της εκπαίδευσης κ. ‘αλ.  Συμμετείχε σε ομάδες αξιολόγησης διδακτικών βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας με φορέα υλοποίησης το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

                    Ως εκπαιδευτικός εργάστηκε αρχικά, σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές για οκτώ έτη ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως  Δάσκαλος, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως  καθηγητής στην Γενική και στην Τεχνική εκπαίδευση. Αυτή η σχέση εργασίας καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν την Εκπαίδευση, τον ευαισθητοποίησαν ώστε να ασχοληθεί  ενεργά με το συνδικαλισμό. Διετέλεσε  μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης  και την επόμενη χρονιά Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στη συνέχεια Πρόεδρος του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και την επόμενη χρονιά εκλεγμένος εκπρόσωπος της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στο 10ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.  Στην Αττική αργότερα, Γραμματέας του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής «Κυρ. Σιδηρόπουλος» - Περιστερίου.

                    Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας υπηρέτησε τις εξής θέσεις: Στέλεχος ΓΡΑΣΕΠ του 3ου ΓΕΛ Περιστερίου για οκτώ έτη, Διευθυντής του 14ου ΓΕΛ Περιστερίου για πέντε έτη, τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ το 2014-15, Αντιπρόεδρος ΠΥΣΔΕ το 2015-16 και στην συνέχεια Πρόεδρος ΠΥΣΔΕ από το 2016 έως σήμερα.  Το Φεβρουάριο του 2016 τοποθετήθηκε  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Γ΄ Αθήνας, 1ος καταταγείς στον πίνακα αντικειμενικών μορίων υποψήφιων Διευθυντών Αττικής και 2ος στην Επικράτεια. Σήμερα υπηρετεί ως τακτικό μέλος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), ως τακτικό μέλος στο Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και ως αναπληρωματικός πρόεδρος στο Ανώτερο Περιφερειακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (ΑΠΥΣΔΕ).

 

 

Είμαστε Αρκαδίας 22 στο Περιστέρι Τ.Κ. 12132, πολύ κοντά στο Μετρό και στην λεωφόρο Κηφισού κόμβος (Περιστέρι Νότια).

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το μετρό (κόκκινη γραμμή),  Σταθμός Άγιος Αντώνιος έξοδος "Πλατεία Αγίου Αντωνίου" από την οποία απέχουμε 500 μέτρα.